Samværspolitik

En samværspolitik er et dokument, som beskriver regler og retningslinjer for samværet mellem børn og voksne. Med en tydelig samværspolitik er både I og de børn, som indgår i jeres aktiviteter, bedre beskyttet. 

Man kan sige, at en samværspolitik udgør spillereglerne for al samvær mellem ansatte, frivillige, børn og familier. Jeres samværspolitik er med til at beskytte børns rettigheder – herunder bl.a. beskyttelse mod krænkelser og overgreb.

Samtidig sikrer samværspolitikken, at de frivillige ikke bliver mistænkeliggjort, misforstået i deres handlinger eller udsat for falske anklager – og dermed beskytter I hele jeres organisation eller forening. 

Det er vigtigt, at alle i jeres organisation eller foreningen kender til jeres samværspolitik og følger de gældende
retningslinjer. Det er første skridt mod at forebygge overgreb og krænkelser.

Det er væsentligt, at I drøfter de regler og retningslinjer, jeres samværspolitik skal indeholde. På den måde sørger I for, at I får de allermest væsentlige pointer for lige netop jer med i jeres samværspolitik.

Gå til dokument

Video om Samværspolitik

Skabelon

Herunder kan I hente en skabelon Red Barnets anbefalinger til en samværspolitikVi foreslår, at I tager udgangspunkt i anbefalingerne og tilpasser den til jeres organisation eller forening. 

Vis skabelonen

Udfyld dato, navn på organisation og upload gerne logo. Klik derefter på den orange knap for at få vist skabelon.

Hvis du vil downloade skabelon, kan du trykke på 'Hent min skabelon' nederst på siden. Du kan også redigere i skabelonen direkte her på sitet og downloade den senere. Vær dog opmærksom på, at skabelonen nulstiller, hvis du klikker på den orange knap igen.

Hent min skabelon